Mensenstelsel

Mijn derde grote project was een spektakel om aan deel te nemen, een lust voor het oog met een diepere laag. Mensenstelsel (2019) gaat over de waarde van ieder mens. Geluk en succes is niet voor iedereen hetzelfde: sommigen leven groots en meeslepend, anderen behalen succes op kleinere maar niet minder belangrijke manieren. Ieder mens is een planeet met een eigen leefwereld, en draagt op hun eigen manier bij aan het grote geheel.

Deze interactieve performance, uitgevoerd door het publiek, vond plaats in de Hortus Botanicus Leiden tijdens de Nacht van Ontdekkingen. Overdag beschilderde elke bezoeker hun eigen planeet; een visualisatie van hun belevingswereld. Er was bijvoorbeeld een planeet van de liefde, maar ook een planeet die door een groep mensen zorgvuldig, laag voor laag, werd vormgegeven.

Uiteindelijk vormden 150 beschilderde planeten, sommigen maar 30 centimeter in doorsnee en anderen wel 160, samen een universum. Na zonsondergang lichtten de felle kleuren van de planeten op door blacklight lampen. Het publiek, ook degenen die geen planeet beschilderd hadden, wandelde door deze sprookjesachtige wereld heen en kon zich zo deel voelen van het grotere geheel.

Total
0
Shares