Thuis

Vanaf zaterdag 18 juli tot en met zondag 1 november presenteert Museum De Lakenhal de werken van de genomineerden van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs 2020. Deze prijs is bestemd voor een talentvolle kunstenaar die een directe relatie heeft met de stad Leiden en jonger is dan 36 jaar. De winnaar wordt tijdens de opening van de Kunstroute Leiden bekend gemaakt.

Foto Leonie van der Helm

Roos Tulen nodigt met haar werk anderen uit om ervaringen te delen en nieuwe inzichten en ontmoetingen tot stand te brengen. Speciaal voor deze presentatie ontwikkelde zij een project dat gebaseerd is op de theorie van ‘De wijsheid van de menigte’. Tulen nodigde 100 inspirerende mensen uit Leiden en omgeving uit om samen op zoek te gaan naar de betekenis van het begrip ‘thuis’. Dit onderzoek neemt de vorm aan van een verzameling van werken die gedurende de presentatie zal uitgroeien tot een collectief werk, dat de interpretaties van individuen overtreft.

Het werk van de genomineerden wordt dit jaar voor het eerst in Museum De Lakenhal gepresenteerd. De jury kiest vervolgens de winnaar op basis van het geëxposeerde werk. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 25 september tijdens de opening van de Kunstroute Leiden, georganiseerd door Museum De Lakenhal. Daarna zal dit werk in een prachtige publicatie worden vereeuwigd.

Wij hebben je hulp nodig om van dit geweldige werk een boek te maken! Doneer nu aan onze crowdfunding en pre-order vast een boek of koop één van de andere leuke tegenprestaties.

Film 13e editie van de Hermine van Bers Beeldende kunstprijs 2020 – Marit Geluk

De vakjury bestaat uit Alexandra Hunts (prijswinnaar in 2018), Sandrine van Noort (hoofd Kunstzaken LUMC), Nicole Roepers (conservator actuele kunst Museum De Lakenhal), Rob Schouten (beeldend kunstenaar en hoofd toelatingen, werving en selectie AKV | St.Joost ’s-Hertogenbosch en Breda) en Pim Voorneman (beeldend kunstenaar en docent KABK Den Haag).

Foto Leonie van der Helm
Total
0
Shares