Over Roos

Ik ben een ras echte Leidse – geboren 9 juli 1990 – in Leiden

Mijn basisschool was de Haanstra basisschool hier in leiden – montessori onderwijs. Als dyslectisch kind kon ik daar redelijk goed mijn ei kwijt. We hadden geen huiswerk en mochten ook veel zelf onderzoeken.

Daarna ging ik naar het Da Vinci op de Kagerstraat en zat in de kunstklas. Van de brugklas naar 2 HAVO/VWO en daarna naar 3 VMBO-TL en haalde mijn eindexamen in 2007.

Ik volgde de opleiding Theatervormgeving aan de de MBO – Theaterschool Rotterdam van het Albeda college tot Theatervormgever met de specialisatie decor. Na 4 jaar bikkelen ploeteren en het bouwen aan toffe theaterproducties behaalde ik mijn diploma in 2011

Na deze opleiding was ik een beetje genezen van de theaterwereld en het harde werken en nam een tussenjaar. Haalde mijn auto en motorrijbewijs. Werkte aan mijzelf en besloot een toelating op een HBO opleiding aan te gaan. De kunstacademie.

Ik werd aangenomen op de Willem De Kooning Academie op de opleiding docent beeldende kunst maar halverwege het eerste jaar bleek dat ik hier totaal niet op mijn plek was. Ik mocht een toelating doen voor autonoom beeldend kunstenaar. Een richting waar ik tot daar voor nog onbekend mee was maar door een keuzevak (een vak wat je volgt buiten je eigen les programma) gefascineerd geraakt. Daar mocht ik namelijk mijzelf onderzoeken. Wie ben ik? Wat is mijn fascinatie? Wat wil ik daar over vertellen en hoe deel ik dit met anderen? Ik volgde de specialisatie Social design en studeerde in 2016 af.

Tijdens de afstudeer expositie ontving ik de eervolle verdeling voor de WDKA Drempelrpijs in de richting social design 2016 voor mijn werk Diner voor gelukzoekers.

Nu 4 jaar verder is mijn streven om elk jaar 1 groot nieuw werk te maken gericht op een maatschappelijk thema. Een multizintuigelijke ervaring – en een converstation piece. Kijk bij mijn projecten voor de werken die ik al heb gemaakt en wat er nu gaande is!